ÇİN KARANFİLİ ( Dianthus chinensis )




Dianthus chinensis

Çin karanfili

Mayıs-Temmuz ayları arasında açan çiçekleri pembe,kırmızı,beyaz gibi canlı renklere sahiptir ve güzel kokuludur.20-25 cm. boylanılır.Besince zengin,iyi drenajlı bahçe toprakları sever.Tohumla üretilir.Çiçek parterlerinde grup halinde,kap içinde çatı,balkon ve teraslarda kullanılır.



GENEL ÖZELLİKLERİ

Çin karanfili bodur yapılı, ince ve narin güzel bir bitkidir. Çiçeklerinin renkleri mordan kırmızıya, beyazdan pembeye kadar değişiklik gösterir. Bakımı kolaydır ve fazla zahmet gerektirmeyen bir bitkidir. Daha çok dış mekan süs bitkisi olarak yetiştirilir. Kokusu ve çiçeklerinin renkleriyle güzel bir bitkidir.



Bol çiçekli ve bodur bir bitki olduğundan dolayı genelde bahçelerde ve bordür bitkisi olarak yetiştirilir. Bana göre bahçeleriniz için ideal bitkilerdendir. Fazla bakım istememesi en güzel yönlerinden bir tanesidir. Çok fazla naz yapan bir bitki değildir. Sadece temel bakımı ve ihtiyaçlarını karşılamanız onları yeterince mutlu eder. Bu mutluluklarına karşılık da güzel çiçeklerini sizlere sunarlar.



Yaz aylarında bol bol sulanması gerekir. Özellikle de çiçeklenme dönemlerinde bol suya ihtiyaç duyarlar. Daha çok yarı gölge alanlara dikilmeleri daha iyi olacaktır. Aşırı güneş alan yerler çin karanfili için ideal yerler değildir. Eğer evde saksıda yetiştiriciliğini yapıyorsanız ve kışın yetiştiriyorsanız, kışın daha az su vermeniz gerekmektedir. Kışın çok su vermeniz halinde bitkiniz çürüyecektir.

Genelde temmuz ve ağustos aylarında çiçeklenirler. Daha çok mevsimlik bitki olarak yetiştirilirler.

Geçirgen topraklar çin karanfili için ideal topraklardır. Besin maddesi bakımından zengin topraklarda yetiştirilmeleri çok daha iyi olacaktır. Ayrıca yabancı ot ve tohumlardan da korunmaları gerekir.

Üretimi tohumları ile olur. Tohumla üretim hem kolay hem de zahmetsizdir. Hızlı büyüdüklerinden dolayı zaman da almaz. Çiçeklenme bittikten sonra bitkinin tohumlarını alabilirsiniz. Bu sayede üretimi de çok kolay olmaktadır. Tohumlar saklanarak bir sonraki sene rahatlıkla kullanılabilir.



bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar