FELİSYA ÇİÇEĞİ ( Felicia amelloides )




Felicia amelloides

Felisya

Çok yıllık bitkidir. Kış ayları dışında bütün yıl çiçeklidir. Çiçekleri mavi-sarı renklidir. Güneş alan yerleri sever. 20-30 cm. boylanır.

Felicia amelloides- felisya
Bitkinin türkçe adı: felisya
Bitkinin İngilizce adı: blue daisy
Familyası: asteraceae
Alttür ve varyeteleri: felicia amelloides felicia echinata
Anavatanı: güney afrika



Morfolojik Özellikleri: felicia; çok yıllık 30-45 cm boyunda terminal durumdadır. taç yaprakları şerit şeklinde ve gök yüzü mavisi renktedir. genellikle ilkbahar ve yaz ayları boyunca çiçekli kalırlar.

Ekolojik İstekleri: bol güneşli yerlerde az kireçli toprakları severler. sıcak havalarda bol su isterler.

Üretim tekniği: tohumla çelikle ve ayırma ile üretilirler. tohumlar ilkbaharda seralara ekilerek fideler elde edilir. İlk baharda gövdeden alınan çelikler köklendirilerek çoğaltılırlar.

Bakımı: açmış çiçekleri geçtikten sonra solmuş çiçekler temizlenmelidir. İlk baharda budama yapılmalıdır. uzun bir çiçeklenme dönemi için vejetasyon dönemi başında fosforlu gübre takviyesi yapılmalıdır. 

Yeşil alanlarda kullanımı: İnce narin yapıları gruplar halinde çiçek parterlerinde ve geniş alanlarda yer örtücü olarak kullanılmaktadır.










Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.



Yorum Gönder

0 Yorumlar