KAZAYAĞI (Carpobrotus acinaciformis)


Kazayağı bitkisi


Carpobrotus acinaciformis

Kazayağı

   Nisan-Eylül ayları arasında açan çiçekleri eflatun,parlak pembe,beyaz,sarı renklerdedir.Yaprakları dolgun,etli ve yayılıcı bir bitkidir.Ortalama 20-30 cm. boylanır.Çok yıllık bitkidir.Her türlü toprakta yetişir.drenajı iyi,taşlı veya kumlu toprakları tercih eder.Tuza dayanıklıdır.Tohum ve çelikle üretimi yapılır.Deniz kenarlarında, taşlık alanlarda, yol ve bordürlerde, şevlerde, eğimli yamaçlarda, toprağın örtülmesinde kullanılır.



Kazayağı bitkisi 2
Dekoratif, yarı çalımsı, sürünücü bir bitkidir. Yapraklar sapsız, karşılıklı, birbirleriyle 90°' lik açı yapacak şekilde dizilmişlerdir. Yan durumlu çiçiçekler tek tek bulunurlar.

Parlak pembe renkli, şerit şeklindeki petaller ve sarı stomenleriyle papatya gibidir. Çiçeklenme mevsimi ilkbahar ve yazdır. Boyu 20-30 cm olup, anavatanı Güney Afrika'dır. Tam güneş, ama korunaklı yerler sever. Dondan hoşlanmaz, fakat (-2 °C)'ye kadar kısa süreli de olsa dayanır. Her çeşit toprakta yetişir, drenajı iyi, taşlı veya kumlu toprakları tercih eder. Tuza çok iyi dayanır. 

Sulama veya herhangi bir özel bakım istemez. Kuru kısımlar budanmalıdır. Sonbahar veya ilkbaharda, seralarda kumlu karışımlara tohum ekimi yapılır ya da ilkbahar veya erken yazda alınan, korunaklı seralara konan çeliklerle üretilir.

Kazayağı çiçeği




Kazayağı çiçeği




Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.





Yorum Gönder

1 Yorumlar