KOZMOZ (Cosmea bipinnata)



KOZMOZ

(Cosmea bipinnata)



Orta boyda, yıllık olarak yetiştirilmesi kolay, çoğu türünden daha önce çiçeklenen gelişmiş dallara sahip bir bitkidir. Eğreltiotu benzeri çekici yaprakları kadife kırmızı, gülkurusu ve saf beyaz renklerde birçok çiçekle süslenir. Bordür doldurmaya uygundur veya tarh çiçeği olarak geniş saksılarda da kullanılabilir.

• Yıllık Bitki
• Bolca güneş alan alanları tercih eder.
• Tohum ekimi Şubat/Mart aylarında yapılır.
• Yaz mevsiminden sonbahara kadar çiçeklenir.
• Yükseklik 60cm

Tohum ekim talimatları:Şubat/Mart aylarında 21-24˚C’de kaliteli torf içerisine 3mm derine ekin. Çimlenme 5- 10 gün arasındadır. Tohumlar toprak ısındığında çiçek açması amacıyla, Mayıs ayında dışarıya ekilebilir.




Yetiştirme talimatları:Fideler taşınabilecek kadar büyüdüğünde, fideleri kutuya veya 7,5cm’lik saksılara aktarın ve daha serin koşullarda büyütün. 5cm uzunluğa eriştiğinde, gürleşmesi için büyüyen ucunu kopartın. Daha sonra, donma riski tamamen geçmesinin ardından, ilkbahar sonunda dışarıya ekmek amacıyla yavaş yavaş dış koşullara göre iklimlendirin, birbirinden 30cm uzaklıkta olacak şekilde güneş alan, iyi nem tutan tipte bir toprağa ekin.

Evinizin balkonunda,bahçesinde ,apartmanınızın bahçesinde rahat bir sekilde çiçek Tohumlarını kullanarak çiçeklerinizi yetiştirebilirsiniz,peyzaj çalışması yapabilirsiniz.Tohum çimlendirme yöntemleri aşağıda belirtilmiştir.



Tohum Çimlendirme Yöntemleri


1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama yapabilrsiniz.



2- Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklmeye aldığınız tohumları çıkarıp topraga bırakınız(saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve toprağın üzerine bırakınız) .Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve nemlendiriniz.(Tohumları hareket ettirmeden bir miktar su veriniz).Nemlendirme işleminde sisleme yönteminide kullanabilirsiniz.Sislendirme için evde bulunan herhangi boş bir camsil temizleyicisini iyi bir şekilde temizleyerek veya hazır fısfıs kullanabilirsiniz.Daha sonra şeffaf bir strech film ile çekiniz böylece sera etkisi yaratarak çimlendirmeyi hızlandırın.Hergün nemini kontrol edin ve fısfısla nemlendirmeye devam edin.Bekleme süreniz tohuma çeşidine göre değişecektir.Bekleme boyunca nemlendirmeye devam ediniz



Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar