LOBELYA ÇİÇEĞİ ( Lobelia erinus, Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )


Lobelia erinus

Lobelya

Haziran-Ekim ayları arasında açan çiçekleri mavi renkte,küçük ve çok sayıdadır.Gövdesi çok dallı,çiçekleri sürgün içinde yer alır.8-15 cm. arasında boylanır.Yumuşak,geçirgen,besince zengin toprakları sever.Tohumla üretilir.Güzel renkli bordür oluşturmaya uygun bir çiçektir.




Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu ) Yetiştiriciliği


Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )bitkisinin Bilimsel Sınıflandırması

Âlem: Plantae
Bölüm: Magnoliophyta
Sınıf: Magnoliopsida
Takım: Campanulatae
Familya: Lobeliaceae
Cins: Lobelia sp.

Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )ın Genel Özellikleri

lıman iklim bitkisidir. Otsu ya da odunsu karakterde tek veya çok yıllık bitkilerdir. Yaprakları almaşıklı olarak dizilmiştir. Çiçekler yaprak koltuğundan çıkmaktadır. Her bir çiçek sapında bir çiçek mevcut olup çiçekler, dal ucunda ve salkım şeklindedir.
Ilıman iklim şartlarında haziran ortasından temmuz ortasına kadar çiçeklenir.

Ilıman iklim şartlarında haziran ortasından temmuz ortasına kadar çiçeklenir.

Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )ın Üretimi
Tohumlar mart ve nisan başında kasalara veya yastıklara seyrek olarak atılmalıdır. Tohumlar küçük olduğu için üzeri örtülmez. Hafifçe üzerine bastırmak yeterlidir.


Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )Bitkisinin Ekolojik İstekleri

Güneşli yerlerde ve gevşek besin maddece zengin, iyi gübrelenmiş topraklarda gayet iyi gelişir. Killi topraklarda fazla yapraklanma gösterir ve boylanır. Bitkinin yetiştirileceği toprağın sonbaharda işlenmesi gerekir.

Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu ) Bitkisinin Peyzajda Kullanımı
Lobelia bitkisi saf halde fazla geniş olmayan parterlerde veya parter kenarlarında, gruplar halinde diğer yaz çiçekleri arasına serpiştirilmiş olarak ya da toprak yüzeyini örtmek amacıyla kullanılır. Sarkıcı formdakiler ise balkonlarda ve pencere önlerinde kullanılır. Lobelia bitkisinde dikkat edilecek bir konu da ilk çiçeklenmeden sonra bitkilerin budanmasıdır. Böylece 2 – 3 hafta sonra tekrar çiçeklendiği gözlenmiştir.

Lobelia ( Lobelya, Kardinal Çiçeği, Frengi Otu )Bitkisinin Önemli Türleri
Lobelia erinus
Kısa boylu, parter grup bitkisi olarak ve yeşil alanlardaki kenar kısımları bitkilendirme de kullanılmaktadır. Taş bahçelerinde de kullanılır. Asma sepetler ve vazolar için uygun bir türdür. Yarı dayanıklıdır.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar