SARDUNYA - İRİ ÇİÇEKLİ - SAKIZ ÇİÇEKLİ ( Pelargonium Hortorum-Pelargonium Peltatum )



Pelargonium Hortorum

İri çiçekli sardunya

Genel olarak salon ve balkonlarda saksı ve kaplarda , park ve bahçelerde bordür ve parterlerde yetiştirilir. Çok yıllık otsu veya yarı odunsu çalı şeklinde bitkilerdir. Yaprakları parçalı ve palmat damarlıdır , orta kısımları açık , kenarları koyudur. Çiçekleri yalınkat veya katmerli ve değişik renklerde ( kırmızı , ateş kırmızı , turuncu kırmızı , pembe , beyaz kenarlı ) olan bitkilerdir. Akdeniz Bölgelerinde bütün kış süresince, bahçelerde çok yıllık ve sarılıcı çiçek olarak kullanılır.



Yıllık
Tohum ekimi Ocak’tan Mart’a kadar yapılır.
Güneşli alanları tercih eder.
Tüm yaz boyunca çiçek açar.
Yükseklik 30-38cm


Tohum ekim talimatları: 

Teknelere, saksılara, vb. fidelikte kaliteli torfa veya 20-25 0C ısının korunabileceği sıcak bir yere ekilir. Ekim Derinliği: 1,5mm. Ekim Zamanı: Ocak ortasından Mart ortasına kadar. Çimlenme genellikle 3-21 gün alabilir. En iyi sonuç için gece ve gündüz sabit bir toprak sıcaklığı sağlayın.


Yetiştirme talimatları: 

Taşınacak kadar büyüdüklerinde, fidelerin yerini değiştirin. Güçlendirin ve don riski atlatıldıktan sonra bol güneş alan bir yere 30cm aralıkla dikin. Zengin, hafif, suyu iyi çeken bir toprağı tercih eder. Asılı sepetler için idealdir.


ÖNEMLİ TÜRÜ

Pelargonium Peltatum
Sakız sardunya



Mayıs Ağustos ayları arasında açan çiçekleri pembe, beyaz, kırmızı, mor, çizgili yalınkat veya katmerlidir. Sürünücü, ince ve kırılgan dallıdır. Hızlı gelişir. Yüzeysel kök yapar. Çelikle üretimi yapılır.

















Tüm bahçe çiçekleri, saksı çiçekleri, balkon çiçekleri, çam ağacı, limon servi, leylandi, mazi, çit ve çalı bitkileri yetiştirilmektedir. Bahçe peyzaj, toptan çiçek, bahçe çiçekleri üreticiden, Bayındır daki seralarımızda yetiştirdiğimiz çiçek ve fidanlarla toptan ve perakende satışlarımızla hizmetinizdeyiz.

bahçeme fidan almak istiyorum, bahçeme çiçek almak istiyorum, bahçeme ağaç almak istiyorum, nereden çiçek alınır, nereden fidan alınır, nereden ağaç alınır, çiçek fiyatları, fidan fiyatı, üreticiden fidan, üreticiden çiçek... tüm bu soruların cevabını üreticisinden, bizden alabilirsiniz.


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Kargo ile gönderiminiz var mı.Çok güzeller.

    YanıtlaSil
  2. SARI VE MAVİ RENKLERDE AÇAN SARDUNYA ÇEŞİTLERİNİZDEN SİPARİŞ VERMEK İSTİYORUM.

    YanıtlaSil